Over mij

Mijn passie voor fotografie is begonnen toen ik het oude fototoestel van mijn grootvader kreeg, een prachtige Nikkormat FT uit 1965 met lenzen. In de jaren 90, met weinig kennis over fotografie en zonder opleiding lukte het mij toch om prima foto's te maken. Na jaren van enthousiast fotograferen raakte deze prachtige analoge camera in ongebruik. Werk, kind, verhuizen, druk druk druk...

Met de stap naar digitale fotografie in 2003 kreeg mijn analoge uitrusting hernieuwde waardering. Het lukte mij simpelweg niet om met een digitale camera dezelfde kwaliteit te halen die ik gewend was. Pas na de aanschaf van een full-frame DSLR (Nikon D800) met professionele lezen kon ik de kwaliteit van weleer evenaren. Naast vele cursussen die ik in de loop der jaren heb gevolgd, ben ik ter verdieping in 2016 begonnen aan een fotovakopleiding in Utrecht bij Statief.

Werkwijze

Het gros van mijn werk kenmerkt zich door een zoektocht naar Schoonheid. Een zoektocht die is ingegeven door de diverse studies die ik heb gevolgd bij Godsdienst filosoof Daniël van Egmond op het gebied van westerse mystiek en meditatie. Volgens verschillende tradities leven wij in een toestand van bewustzijnsvernauwing. Maar er zijn momenten dat we even wakkergeschud mogen worden en ons gewaar worden van de overweldigende Schoonheid om ons heen. Een Schoonheid die op dat moment ook tegelijk Waar en Goed is. Fotografie is voor mij een middel om waakzaam te blijven, altijd op zoek naar de essentie. In mijn medemens, de natuur of soms architectuur of het alledaagse. Het liefst werk ik met wat mij gegeven is; niets geënsceneerd, geen studio-werk.

Interesse, leuke klus? Neem gerust contact op!

 

Jorde Steenbeek photography

Like me on facebook!