Fotoshoot voor Bamigo

Voor Bamigo heb ik een fotoshoot gedaan in het kader van Vaderdag. Vader en zoon mochten helemaal los in de ballenbak van Sporthotel Hup, te Mierlo. Een fantastische locatie om te zijn en om te fotograferen.

 

TMC portretserie

Iedere maand ben ik bij TMC Eindhoven te gast om de nieuwe medewerkers vast te leggen voor intern- en extern gebruik. Leuk om de enorme verscheidenheid aan personen voorbij te zien komen die werkzaam zijn binnen het zelfde bedrijf.

Blog TMC fotograferen

NK Trampoline

Onlangs was ik als fotograaf bij het NK trampolinespringen te Alkmaar. Werkelijk prachtig! De focus, concentratie en halsbrekende combinaties die deze atleten maken zijn onvoorstelbaar - zelfs bij de jonge kinderen! Wilt u mij als fotograaf uitnodigen bij uw sportevenement? Graag!! Ik heb nog een hele bucket list aan sporten die ik wil fotograferen.. šŸ™‚

Blog NK Trampolinespringen

Fotograferen in de kinderopvang

In opdracht van Smallsteps Kinderopvang ben ik bezig foto's te maken voor de website van meerdere locaties in Nederland. Ik ben zelf vier jaar als leidinggevende in de kinderopvang werkzaam geweest, maar dit was mƩƩr dan een feest der herkenning. In een paar weken fotograferen heb ik meer gezien, meer inspiratie opgedaan dan in de vier jaar als manager! Ik heb een pracht aan verscheidenheid gezien, ontzettend veel mooie en bevlogen mensen mogen ontmoeten, en vooral genoten van al die geweldige kinderen. Ik ervaar dit tot op heden werkelijk als een voorrecht om op deze wijze deelgenoot te zijn van iets wat veel meer is dan alleen "opvang".

blog-kinderopvang

Mijn respect voor dit ondergewaardeerde beroep is wederom bevestigd. Het is mede-opvoeden, grenzen stellen, observeren, stimuleren. Oog hebben voor de ontwikkeling van kinderen en het feit dat ieder kind dit op een unieke wijze doet. Het is constant schakelen, alert zijn, multi-tasken, intensief. Maar ook hartverwarmend en belonend om met de mooiste, kostbaarste doelgroep op aarde te werken. Onze toekomst.

En om deze "Hendrik-Jan de Stuntman" heb ik helemaal dubbel gelegen. Zie hoe het halverwege de glijbaan tot hem doordringt dat dit toch iets spannender was dan hij had aanvankelijk had gedacht... Goud, goud, goud!

locomotief-delft-kamikaze

Vakantie!

Het is zo mooi om te zien hoe kinderen in het nu leven. Het was fris aan de Middellandse Zee; amper 18 graden, bewolkt, een stevige wind, het zeewater zo mogelijk nog koeler. Toch vonden alle kinderen dit een absoluut hoogtepunt van de vakantie! Lol trappen aan het strand. Aanvankelijk alleen nog met schoenen de zee in. En steeds verder de grens opzoeken, spelen met de elementen.

Blog vakantie2

Te gast

Als ik op een feestje kom met mijn camera dan kan ik van dit soort shots helemaal gelukkig worden. Niets geƫnsceneerd, geen flits, niet gemaakt - gewoon puur natuur. Ik voel mij dan zo bevoorrecht!! Dit is waar mijn hart ligt...

Blog te gast

Straatfotografie, niet zo mijn ding?

Ik ben nog steeds bezig mijn houding te bepalen ten aanzien van straatfotografie. Enerzijds is het niet zo mijn ding om ongevraagd iemands ruimte binnen te dringen met een camera. Daarentegen kan het prachtige beelden opleveren. Om mijzelf weer eens te pushen heb ik vandaag een workshop straatfotografie bijgewoond. Werken van onder meer Cartier Bresson, Bruce Gildon, Garry Winogrand en vele andere namen passeerde de revue. Daarna uiteraard zelf op stap - hier mijn top 3..

Blog Straatfotografie

Blog Straatfotografie 2

Digitaliseren oud fotomateriaal

Voor een klant ben ik bezig prachtig oud fotomateriaal te digitaliseren. Sommige foto's zijn enorm bewerkelijk. Krasjes, verkleuringen, schimmel, grove beschadigingen - het kost redelijk wat zelfbeheersing om een foto als "goed genoeg" te beschouwen. Want de perfectionist in mij is eigenlijk nooit klaar. Het een voortdurend afwegen tussen de foto oppoetsen en het oude karakter behouden. Pixel-priegelen.... Heerlijk! Hebt u nog een paar foto's uit de oude doos die u wilt opfrissen en groot afdrukken? Neem vrijblijvend contact op en we bespreken wat mogelijk is...

Blog digitaliseren

Verdwaald

Na het bezoek van mijn kleine neefje van 1 was een varkentje van zijn speelgoedboerderij eenzaam en alleen achtergebleven. Ik heb het varkentje mogen volgen in zijn zoektocht naar z'n baasje....Blog varkentje verloren

De 99 van Haaglanden – Normaalste Zaak

Wederom heb ik een reportage mogen maken van een bijeenkomst van de Normaalste Zaak, ditmaal in Den Haag. In navolging van Amsterdam en Rotterdam is in onze bestuurlijke hoofdstad zich eveneens een netwerk van ondernemers aan het vormen. Het doel is om een impuls te geven aan een inclusieve arbeidsmarkt. Ditmaal was ook de politiek vertegenwoordigd bij de kick-off van de 99. Met een zeer inspirerend woord van Jaap Smit, de commissaris van de koning van de provincie Zuid-Holland.

Blog Normaalste Zaak Haaglanden

Bijeenkomst over Social Return te Utrecht

Het is buitengewoon interessant om ergens als fotograaf over de vloer te komen. Ditmaal wederom op invitatie van De Normaalste Zaak, nu met als thema perspectief op social return. Rond de 40 werkgevers en 40 werknemers bespraken hindernissen, meerwaarden en wisselden ervaringen uit om zo betere arbeidskansen te creƫren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Blog Social Return

Heel gaaf was de bijdrage van striptekenaar Michiel van de Pol die ter plekke een live inhoudelijk verslag tekende van de bijeenkomst!

2015_11_25_32052-bewerkt

Ā 

De Normaalste Zaak

Op 25 september j.l. was een bijeenkomst van de Normaalste Zaak in de Maastoren van Rotterdam. Nog niet zo hoog als de Burj Khalifa, maar imponerend voor Nederlandse begrippen desalniettemin. Een bijeenkomst van ondernemers uit Rotterdam en omgeving met als inzet: het stimuleren van de inclusieve arbeidsmarkt. Door kennis en ervaring in het MKB te bundelen en een netwerk te creƫren onder de vlag de "99 van Rotterdam", wil de Normaalste zaak voor veel mensen met een beperking de afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen. Een inspirerende bijeenkomst, mede ook met inbreng van Jan Pieter Balkenende. Die had ik nog niet voor de camera gehad!

Blog Normaalste Zaak

Fun Forest – vervolg

Ik heb dit jaar erg veel plezier gehad bij klimpark Fun Forest. De verjaardag van mijn dochter eveneens gevierd met een klim-feest, het zogenaamde "bananenparcour". Hier nog een kleine selectie foto's die ik vanuit de bomen heb geschoten.

Blog Fun Forest 2

Taekwondo selectie 2015

Een kleine collectie van Taekwondo foto's gemaakt bij M.O. Martial Arts in de loop van 2015. Een prachtige sport die de kinderen iets van onschatbare waarde meegeeft: respect naar je medemens, discipline, doorzettingsvermogen, eigenwaarde, zelfvertrouwen. Overigens niet alleen bij kinderen - ook voor mij is het heel waardevol. Helaas kan ik geen selfies maken als ik mij in het zweet werk.

Blog Taekwondo

Suppen

Afgelopen zondag was in op de Kralingse Plas om foto's te maken van het "suppen". "Suppen" is een aangename mix tussen kanoƫn en windsurfen. Helaas was het weer niet al te geweldig. Ondanks alle marketing-effort die er door de organisatie in was gestoken, viel het aantal bezoekers tegen. Desalniettemin ging men helemaal los. En een steekspel op sup-borden is echt bizar leuk!

Nieuwe website live!

Eindelijk is mijn nieuwe website live! Na een aantal opmerkingen over mijn oude website besloot ik dat de maat vol was. Na wat onderzoek is de keus tenslotte op WordPress gevallen. 14 Koppen koffie en 20 youtube filmpjes verder is hier het resultaat. Ik ben er trots op! Laat gerust een opmerking achter...

Jorde Steenbeek photography new website

Photo clinic met Kees Spruijt

Vandaahg had ik een foto-clinic met professioneel fotograaf Kees Spruijt. We hebben een bezoek gebracht aan 010Moves, een evenement ter promotie van sports op het Schouwburgplein Rotterdam. I had deze eer te danken aan het winnen van de tweede prijs in de Rotterdamse sportfoto wedstrijd 2015. Met veel dank aan Kees Spruijt voor alle waardevolle tips en hints. Hier is een kleine selectie van mijn foto's.

Copyright by Jorde Steenbeek photography

KunstRondeVenen

We zijn een dag meegereisd met de Kunstcaravaan bij de KunstRondeVenen. Tijdens de Kunstronde werden diverse optredens verzorgd door Jeugdtheaterschool Abcoude en leerlingen van Stichting Kunst Rond de Venen. Mooi om een kijkje achter de schermen te krijgen. Leuk om de sfeer te proeven. En prachtig om een dagje mee te liften op de bevlogenheid van Marjolein Marcander, het artistiek brein achter de Kunstcaravaan.

Blog KunstRondeVenen

Crooswijk onderneemt!

De laatste jaren is er een toename in het aantal bedrijven en ondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zeker in de welzijnssector hebben grote verschuivingen plaatsgevonden, waarbij een groot deel van het werk van traditionele welzijnsorganisaties is overgenomen door lokale ondernemers. Crooswijk is een van de levendige, bruisende plekken. Ik ben gevraagd om van een aantal ondernemers en ambtenaren die nauw betrokken zijn bij deze stedelijke ontwikkeling een reeks portretten te maken. Bij Hotspot Hutspot.. Nice!

Een kunstcollectie op de gevoelige plaat

Enige tijd geleden ben ik naar Belgiƫ, nabij de Franse grens getogen om een privƩ-collectie kunstwerken vast te leggen voor eventuele verkoop. In een kleine, stampvolle kamer zijn tienduizenden euro's door mijn handen gegaan - aanvankelijk nog met angst en beven. Niet struikelen, voorzichtig manoeuvreren maar vooral niet nadenken. Tot diep in de nacht doorgewerkt met prachtig resultaat. Jammer dat het zo laat was geworden, het was zo lekker met open dak op de heenweg!

Blog kunstcollectie