Fotograferen in de kinderopvang

In opdracht van Smallsteps Kinderopvang ben ik bezig foto's te maken voor de website van meerdere locaties in Nederland. Ik ben zelf vier jaar als leidinggevende in de kinderopvang werkzaam geweest, maar dit was méér dan een feest der herkenning. In een paar weken fotograferen heb ik meer gezien, meer inspiratie opgedaan dan in de vier jaar als manager! Ik heb een pracht aan verscheidenheid gezien, ontzettend veel mooie en bevlogen mensen mogen ontmoeten, en vooral genoten van al die geweldige kinderen. Ik ervaar dit tot op heden werkelijk als een voorrecht om op deze wijze deelgenoot te zijn van iets wat veel meer is dan alleen "opvang".

blog-kinderopvang

Mijn respect voor dit ondergewaardeerde beroep is wederom bevestigd. Het is mede-opvoeden, grenzen stellen, observeren, stimuleren. Oog hebben voor de ontwikkeling van kinderen en het feit dat ieder kind dit op een unieke wijze doet. Het is constant schakelen, alert zijn, multi-tasken, intensief. Maar ook hartverwarmend en belonend om met de mooiste, kostbaarste doelgroep op aarde te werken. Onze toekomst.

En om deze "Hendrik-Jan de Stuntman" heb ik helemaal dubbel gelegen. Zie hoe het halverwege de glijbaan tot hem doordringt dat dit toch iets spannender was dan hij had aanvankelijk had gedacht... Goud, goud, goud!

locomotief-delft-kamikaze

Geplaatst in Algemeen, Documentaire.